Vprašanje:

Partner je prišel živet k meni pred 10 leti. Ne razumeva se več, Ima razne kazni, posojila, Ne plačuje položnic. Odjavila bi ga.

 

Odgovor:

Za konkreten odgovor bi morali vedeti več o vaši zadevi, načeloma pa partner nima več pravice bivati v naši nepremičnini, v kolikor za to nima pravne podlage. Torej, v kolikor je vajina (predvidevamo za zunajzakonska) zveza razpadla.

V tem primeru lahko podate tožbo na izpraznitev stanovanja pri sodišču splošne pristojnost, na podlagi 111. člena Stanovanjskega zakonika.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Razpad zunajzakonske zveze. Kako se deli premoženje, uredi preživljanje otrok,...

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!