Vprašanje:

Dedovanje dveh otrok po očetu. Ena od mam se je prijavila kot izvenzakonska partnerica, kar ni res. Kdaj to povem?
 

Odgovor:

Zunajzakonska skupnost je dalj časa trajajoča življenjska skupnost moškega in ženske, ki nista sklenila zakonske zveze, ki tudi navzven deluje kot življenjska skupnost zakoncev.

Obstoj zunajzakonske zveze se dokazuje in presoja v vsakem primeru posebej. Mati bo tako obstoj zunajzakonske zveze morala dokazovati. Torej bo morala dokazati, da je med njo in pokojnikom obstajala čustvena navezanost in življenjska, ekonomska skupnost.

Vsekakor predlagamo, da se udeležite zapuščinske razprave, ter da tam predložite dokaze, s katerimi boste lahko izpodbijali dokaze, ki jih želi mama predložiti v dokaz obstoja zunajzakonske zveze.

Več lahko preberete na spodnjih povezavah:

Informiran.si -  Razpad zunajzakonske zveze - Kako se deli premoženje, uredi preživljanje otrok,...

Informiran.si -  Kaj pri dedovanju pomeni nujni delež?

Informiran.si -  Odgovori na pogosta vprašanja o dedovanju.

Informiran.si -  Kako poteka dedovanje, če ni oporoke?

Informiran.si -  Najpomembnejše informacije o oporoki, ki jih morate nujno poznati, da lahko sestavite veljavno oporoko.

Pravni e-Priročnik - Najpomembnejše informacije o dedovanju

Pravni e-Priročnik - Kako sestaviti oporoko

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!