Vprašanje:

Ali moški in ženska, ki živita skupaj 2 meseca, ter sta "fant in punca", za CSD lahko štejeta za zunajzakonska partnerja?
 

Odgovor:

Skupno bivališče ni pogoj, je pa eden od indikatorjev oz. dokazov, ki kažejo na obstoj zunajzakonske zveze. Osebi sta lahko v zunajzakonski zvezi, tudi če ne prebivata na skupnem naslovu.

Pri presojanju, ali med osebama obstaja zunajzakonska zveza, se predvsem presoja ali med njima obstaja življenjska skupnost oz. medsebojna čustvena navezanost, ekonomska skupnost, praviloma pa tudi za skupno prebivanje in gospodinjstvo.

Dokazi, ki kažejo na obstoj izvenzakonske skupnosti se presojajo glede na vsak primer posebej.

Več si lahko preberete v članku:

Informiran.si - Razpad zunajzakonske zveze - Kako se deli premoženje, uredi preživljanje otrok,...

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!