Vprašanje:

Izvenzakonska skupnost je obstajala 30 let imava 2 otroka. Kako poteka razdelitev premoženja (najceneje). Sedaj je 100% lastnik bivši partner.


Odgovor:

V primeru, da se o razdelitvi skupnega premoženja oba strinjata o delitvi skupnega premoženja, lahko premoženje razdelita v obliki izvršljivega notarskega zapisa.

Ta zapis je nato podlaga za urejanje lastništva v uradnih evidencah (zemljiška knjiga, evidenca motornih vozil, ipd.).

Več lahko preberete v članku:

Informiran.si - Razpad zunajzakonske zveze - Kako se deli premoženje, uredi preživljanje otrok,...

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!