Vprašanje:

Delodajalec ne želi izplačati septemberske plače, odpravnine, dopusta in nadur. Kaj narediti?


Odgovor:

Če imate plačilne liste, na katerih so obračunane manjkajoče plače, odpravnina in nadure, lahko vložite izvršbo na podlagi verodostojne listine, na portalu e-sodstvo.

Kako to storite je opisano v naslednjem članku: Kako izterjati neplačan račun (preko izvršbe na podlagi verodostojne listine)?

Če plačilnih list nimate, pa morate vložiti tožbo na pristojno delovno sodišče.

Če bo delodajalec zamujal z izplačilom večih plač, boste lahko podali tudi izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi. Tako boste upravičeni tudi do odškodnine za izgubljen odpovedni rok, ter nadomestila za brezposelnost. V tem primeru boste lahko sprožili tudi stečaj delodajalca.

Več o tem si lahko preberete v spodnjih člankih:

Informiran.si - Kako izterjati neplačan račun (preko izvršbe na podlagi verodostojne listine)?

Informiran.si - Kaj lahko stori delavec, ki ni dobil izplačane plače, regresa, stroškov za prevoz,...?

Informiran.si - Kdaj in kako lahko delavec poda izredno odpoved?

Informiran.si - Kako lahko delavec ali upnik sprožita stečaj dolžnika?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!