Vprašanje:

Delodajalec ima blokiran račun. Ni mi še izplačal plače za december 2013. Kaj lahko storim?


Odgovor:

Če imate plačilne liste, ki vsebujejo zneske in terjatve, ki Vam jih delodajalec dolguje, lahko vložite izvršbo na podlagi verodostojne listine na spletnem portalu e-sodstva.

Za terjatve, kjer plačilnih list nimate pa morate prej vložiti tožbo na delovno sodišče. Na podlagi sodbe delovnega sodišča pa boste lahko nato eventuelno vložili izvršbo na podlagi izvršljivega naslova.

Ko (če) bo delodajalec zamujal z izplačilom dveh plač, lahko podate izredno odpoved, ter ste tako upravičeni do nadomestila z zavoda za zaposlovanje, ali pa celo vložite predlog za stečaj delodajalca.

Več informacij o tem boste našli na spodnjih povezavah:

Informiran.si - Kaj lahko stori delavec, ki ni dobil izplačane plače, regresa, stroškov za prevoz,...?

Informiran.si - Kako izterjati neplačan račun (preko izvršbe na podlagi verodostojne listine)?

Informiran.si - Kdaj in kako lahko delavec poda izredno odpoved?

Informiran.si - Kako lahko delavec ali upnik sprožita stečaj dolžnika?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!