Vprašanje:

Delavka na čakanju ni dobila niti minimalne plače. Kam se obrniti po pomoč in do kakšne pomoči je upravičena?
 

Odgovor:

V primeru čakanja na delo, Zakon o delovnih razmerjih določa, da ima delavec pravico do nadomestila plače v višini 80 odstotkov povprečne mesečne plače za polni delovni čas iz zadnjih treh mesecev oziroma iz obdobja dela v zadnjih treh mesecih pred začetkom odsotnosti. Če delavec v obdobju zaposlitve v zadnjih treh mesecih ni delal in je za ves čas prejemal nadomestilo plače, je osnova za nadomestilo enaka osnovi za nadomestilo plače v zadnjih treh mesecih pred začetkom odsotnosti. Če delavec v celotnem obdobju zadnjih treh mesecev ni prejel niti ene mesečne plače, mu pripada nadomestilo plače v višini osnovne plače, določene v pogodbi o zaposlitvi. Višina nadomestila plače ne sme presegati višine plače, ki bi jo delavec prejel, če bi delal.

V času epidemije COVID-19 pa Zakon o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo določa, da nadomestilo plače ne sme biti nižje od minimalne plače v Republiki Sloveniji. Ta omejitev velja tudi za delavce, za katere delodajalec ne uveljavlja povračila s strani ZRSZ.

Če je bila plača delavca znižana zaradi določitve krajšega polnega delovnega časa pri delodajalcu, se za določitev osnove za nadomestilo plače za čas začasnega čakanja na delo upošteva plača ali osnova za nadomestilo plače zadnjih treh mesecev pred določitvijo krajšega polnega delovnega časa.

V prvem koraku naj delavka delavca opozori in pozove na takojšnje plačilo.

e-obrazec - Opozorilo zaradi neizplačanega nadomestila plače

V kolikor opozorilo ne bo zaleglo, naj poda prijavo na pristojni inšpektorat RS za delo.

e-obrazec - Prijava delodajalca delovni inšpekciji (Inšpektoratu RS za delo) s strani delavca

Če delodajalec koristi povračilo nadomestila s strani ZRSZ, mora v obdobju prejemanja povračila izplačanih nadomestil plač delodajalec delavcem izplačevati neto nadomestila plače. Če tega ne stori, mora prejeta sredstva v celoti vrniti v trikratni višini.

V kolikor ne bo prišlo do izplačila, kljub opozorilom, bo potrebna tožba na pristojnem delovnem sodišču.

Do takrat predlagamo, da se delavka obrne na pristojni CSD in preveri morebitne možnosti pomoči.

V kolikor delodajalec ne more zagotoviti plačila, je smiselno, da poda redno odpoved iz poslovnega razloga, delavka pa se prijavi na zavod za zaposlovanje in koristi možnost denarnega nadomestila oz. začasnega denarnega nadomestila (v kolikor ne izpolnjuje kriterijev za običajno nadomestilo).

e-obrazec - Odpoved pogodbe o zaposlitvi iz poslovnih razlogov 

e-obrazec - Sporazum o skrajšanju odpovednega roka

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Čakanje zaposlenega na domu zaradi korona virusa

Informiran.si - Kako delodajalec poda redno odpoved pogodbe o zaposlitvi?

Informiran.si - Nova minimalna plača po 1.1.2020

Informiran.si - Možnosti delodajalcev glede zaposlenih v času koronavirusa

Informiran.si - Oprostitev plačila prispevkov za delodajalce

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!