Vprašanje:

9.5.2019 bom star 55 let. Moram do tega datuma delati nadure? Imam III. kategorijo z polnim delovnim časom z omejitvami.
 

Odgovor:

Starejšemu delavcu delodajalec brez delavčevega pisnega soglasja ne sme odrediti nadurnega ali nočnega dela. Starejši delavec je delavec, ki je starejši od 55 let. Do dopolnitve tega pogoja soglasje ni potrebno.

e-obrazec - Soglasje delavca za nočno in/ali nadurno delo

Delodajalec ne sme naložiti dela preko polnega delovnega časa delavcu, ki dela krajši delovni čas v skladu s predpisi o pokojninskem in invalidskem zavarovanju, predpisi o zdravstvenem zavarovanju ali drugimi predpisi. Ker ne delate krajši delovni čas, tudi ta omejitev v vašem primeru ne velja, v kolikor ni drugače opredeljeno v odločbi invalidske komisije in v kolikor ne obstaja pisno mnenje izvajalca medicine dela, oblikovanem ob upoštevanju mnenja osebnega zdravnika, zaradi da bi se vam  zaradi takega dela lahko poslabšalo zdravstveno stanje.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si -  Kdaj in kdo lahko opravlja nadurno delo?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!