Vprašanje:

3. kategorija, polni delovni čas. Prilagoditev delovnega mesta. Moram opravljati delovne sobote?
 
 

Odgovor:

Za konkreten odgovor bi morali poznati določila glede vašega delovnega časa.

V kolikor gre za opravljanje nadurnega dela po določilih Zakona o delovnih razmerjih delodajalec ne sme naložiti opravljanja nadurnega dela delavcu, ki dela krajši delovni čas v skladu s predpisi o pokojninskem in invalidskem zavarovanju, predpisi o zdravstvenem zavarovanju ali drugimi predpisi. 

Glede na to, da ne opravljate dela s krajšim delovnim časom, ta prepoved v vašem primeru ne velja. Mora pa spoštovati vašo preostalo delovno zmožnost, oz. omejitve postavljene v vaši odločbi invalidske komisije. 

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kdo in kdaj lahko opravlja nadurno delo?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!