Vprašanje:

Lahko oglašujemo hišo, ki je predmet prodaje v stečaju in smo mi ločitveni upniki?
 

Odgovor:

Premoženje, ki je predmet ločitvene pravice, ali denarno dobroimetje, doseženo z unovčenjem tega premoženja spada v posebno stečajno maso iz katere se poplačajo ločitveni upniki, ter (pred njimi) stroški, nastali z unovčenjem posebne stečajne mase. 

Za razliko od izvršilnega postopka, kjer Zakon o izvršbi in zavarovanju določa, da upnik lahko na lastne stroške objavi odredbo o prodaji nepremičnine v sredstvih javnega obveščanja, pa Zakon o finančnem poslovanju, postopkih zaradi insolventnosti in prisilnem prenehanju te možnosti ne opredeljuje.

Vsekakor predlagamo, da se obrnete neposredno na stečajnega upravitelja, ki vodi postopek in morebitne aktivnosti preverite in uskladite z njim.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Nekaj koristnih nasvetov za upnike v postopku izvršbe

Informiran.si - Katere terjatve poznamo, kakšne so razlike med njimi in kako jih prijaviti v stečajno maso?

 

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!