Vprašanje:

Živim v Španiji. Sem lastnica stanovanja v SLO. Se prodaja stan lahko opravi brez moje prisotnosti v Slo? Vse bi urejala iz tujine.
 

Odgovor:

V okviru prodaje boste morali organizirati oglede nepremičnine, ob prodaji pa sklenitev in overitev prodajne pogodbe.

Teoretično bi morda lahko zadevo izpeljali iz tujine, bi pa kljub temu predlagali, da poiščete pomoč nepremičninske agencije oz. za prodajo pooglastite drugo osebo. Pooblastilo, oz. njen podpisn na pooblastilu morate notarsko overiti.

e-obrazec - Pooblastilo za prodajo, podaritev nepremičnine

e-obrazec - Prodajna pogodba za nepremičnino

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kako kupiti oz. prodati nepremičnino?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!