Vprašanje:

S polbratom sva lastnika vsak 1/2 hiše, ki je za rušitev in 1/2 zemljišča. Lahko svojo 1/2 prodam? Kakšen je postopek?

 

Odgovor:

Vsak od solastnikov lahko svoj delež proda, pri čemer pa jo mora najprej v odkup ponuditi solastnikom, ki imajo predkupno pravico.

e-obrazec - Obvestilo solastniku o nameravani prodaji nepremičnine

Če solastniki predkupne pravice ne želijo izkoristiti, lahko solastnik proda svoj del tretjim osebam pod istimi ali slabšimi pogoji.

e-obrazec - Prodajna pogodba za nepremičnino

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kako kupiti oz. prodati nepremičnino?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!