Vprašanje:

Sem edini lastnik hiše v kateri živi hčerka z družino. Jo lahko prodam in izselim hčer? Njen partner ima stanovanje.
 

Odgovor:

Da. V kolikor je nepremičnina vaša last, lahko z njo razpolagate po lastni želji.

V kolikor hči ni v najemnem razmerju in nima zakonske podlage za bivanje v vaši hiši, jo lahko izselite. Po potrebi lahko tudi zamenjate ključavnice.

Če sporazumna izselitev ni možna, lahko na podlagi 111. člena SZ-1, vložite tožbo za izpraznitev stanovanja pri sodišču splošne pristojnosti, na podlagi katere se lahko opravi tudi fizična sodna izselitev (izvršba).

e-obrazec - Predlog za izvršbo na podlagi izvršilnega naslova- izpraznitev in izročitev nepremičnine (stanovanja, hiše...)

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kako kupiti oz. prodati nepremičnino?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!