Vprašanje:

Solastniki smo prodali hišo. Imamo rok za izselitev. Moj polnoletni sin se noče izseliti. Pokličemo policijo?
 

Odgovor:

V vašem primeru bo sin, ki ne bo imel ne vašega ne kupčevega dovoljenja za prebivanje, v nepremičnini bival brez ustreznega pravnega naslova. 

V tem primeru lahko kupec, kot lastnik nepremičnine, zahteva, da se iz njegove nepremičnine izseli. V kolikor se ne želi izseliti, lahko vložita tožbo za izpraznitev stanovanja pri sodišču splošne pristojnosti na podlagi 111. člena Stanovanjskega zakona.

Na podlagi sodbe sodišča, lahko nato predlaga fizično izselitev s pomočjo izvršitelja.

e-obrazec - Predlog za izvršbo na podlagi izvršilnega naslova- izpraznitev in izročitev nepremičnine (stanovanja, hiše...)

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!