Vprašanje:

Lahko dobim kredit, ker imam izvršbo?

Odgovor:

Za konkreten odgovor se obrnite na svojo (ali konkurenčno) banko, kjer bi želeli pridobiti kredit.

Pri odobritvi kredita banke upoštevajo podatke SISBONa. Podatki v Sisbonu se beležijo davčne, upravne in sodne izvršbe. Podatki o posojilih in davčnih, upravnih in sodnih izvršbah se hranijo 4 leta po prenehanju obveznosti, ki izhajajo iz kreditnega posla oziroma končanju postopka davčne, upravne ali sodne izvršbe.

Ali bo zadeva vplivala na odobritev morebitnega kredita, tako lahko preverite na konkretni banki.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!