Vprašanje:

Je možno dobit kredit, če je minilo 10 mesecev, odkar sem imel blokado in je vse poplačano?

 

Odgovor:

Banke pri odobritvi sodelovanja s stranko uporabljajo podatke o finančni sposobnosti, ki jih pridobijo iz sistema Sisbon.

Podatki o izvršbah se za fizične osebe v sistemu Sisbon hranijo 4 leta po prenehanju obveznosti, ki izhajajo iz kreditnega posla oziroma končanju postopka davčne, upravne ali sodne izvršbe.

Podatki o izvršbi so tako še vedno zavedeni v sistemu Sisbon. Ali bo banka odobrila kredit pa je stvar politike banke in vašega izpolnjevanja pogojev za odobritev kredita. Predlagamo, da se za več informacij obrnete neposredno na svojo banko.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!