Vprašanje:

Z možem sva v postopku ločitve in delitve premoženja. Mož ignorira poštna obvestila in ne dviguje pošte. Kako ukrepati?


Odgovor:

Če razumemo prav, mož ne sodeluje v sporazumnem postopku razveze. V postopku sporazumne razveze boste na žalost za uspešnost postopka potrebovali njegovo sodelovanje.

Svetovali bi, da vložite tožbo za razvezo zakonske. V pravdnem postopku ne-sodelovanje in zavlačevanje moža ne bo tako velika težava.

e-obrazec - Tožba za razvezo zakonske zveze (ločitev)

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Ločitev - Kakšni so načini ločitve zakoncev in kakšni so postopki?

Informiran.si - Ločitev - Odgovori na pogosta vprašanja.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!