Vprašanje:

Hčerki bi po smrti zapustila stanovanje. Ne želim, da bi do njega lahko bil upravičen njen partner. Kakšno pogodbo rabim?
 

Odgovor:

V kolikor želite, da hči postane lastnica vašega stanovanja, po vaši smrti, lahko to določite v oporoki.

e-obrazec - Oporoka

Možno bi bilo pripraviti tudi darilno pogodbo za primer smrti in pogodba o dosmrtnem preživljanju. Odvisno, kakšen je vajin dogovor.

Glede omejevanja upravičenosti partnerja. Predvidevamo, da se vaše vprašanje nanaša na možnost, da bi partner to premoženje podedoval. Na žalost se temu ne da izločiti.

V kolikor hči ne bo zadeve uredila drugače (denimo v svoji oporoki) bo njen partner, v kolikor bo hči umrla pred njim in bosta takrat še v zvezi, dedič ob njeni smrti.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kako poteka dedovanje, če ni oporoke?

Informiran.si - Kako in kdaj lahko razdedinite nujnega dediča?

Informiran.si - Kaj pri dedovanju pomeni nujni delež?

Informiran.si - Odgovori na najpogostejša vprašanja o dedovanju

e-Priročnik - Najpomembnejše informacije o dedovanju

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!