Vprašanje:

Moj delodajalec potrebuje obrazec ER od prejšnjega delodajalca, ta pa je nedosegljiv. Računovodje ne poznam. Kako do ER?

Odgovor:

Obrazec ER 28 se ne uporablja več, Se pa še vedno ohranja poimenovanje. Dejansko gre za poročilo o osebnih dohodkih delavca oz. za izpis vaših prejemkov. 

Če ne boste vzpostavili kontakta z delodajalcem, niti računovodje, se poskusite obrniti za pomoč na inšpektorat za delo. Možno bi bilo tudi, da izstavitev zahtevate preko tožbe na delovnem sodišču.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!