Vprašanje:

Lahko delavec dela na delovnem mestu, kjer je potrebna IV. stopnja, on pa ima samo osnovno šolo?


Odgovor:

Načeloma ne.

Veliki delodajalci morajo v splošnem aktu določiti pogoje za opravljanje dela na posameznem delovnem mestu oziroma za vrsto dela.

Delavec, ki ga zaposlite na določenem delovnem mestu, mora tako skladno s tem aktom izpolnjevati pogoje, določene v splošnem aktu za to delovno mesto.

Več o tem si lahko preberete v članku:

Informiran.si - Kako poteka sklenitev pogodbe o zaposlitvi?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!