Vprašanje:

Imam pogodbo nedoločen čas, s poskusno dobo 3 mesece. Če ne opravim poskusne dobe, mi pripada nadomestilo z zavoda?
 

Odgovor:

Da, nadomestilo za brezposelnost vam pripada ob odpovedi s strani delodajalca, zaradi neuspešno opravljenega poskusnega dela.

To velja v kolikor izpolnjujete ostale pogoje za pridobitev nadomestila za brezposelnost.

e-obrazec - Redna odpoved pogodbe o zaposlitvi - neuspešno opravljeno poskusno delo

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kdaj je delavec upravičen do nadomestila za brezposelnost?

Informiran.si - Kakšni so odpovedni roki pri prekinitvi pogodbe o zaposlitvi?

Informiran.si - Poskusno delo - daj se lahko sklene, kakšne so omejitve, kaj, če je neuspešno, kdaj delavcu pripade odpravnina?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!