Vprašanje:

Delam skrajšan delovni čas (4h zaradi starševstva). Mi lahko delodajalec naloži delo za vsak dan drugo število ur?
 

Odgovor:

ZSDP-1 v 50. členu določa, da mora krajši delovni čas obsegati najmanj polovično tedensko delovno obveznost.

Delovni čas mora biti, kot je dogovorjen v pogodbi o zaposlitvi in ne sme biti neenakomernoi razporejen. Dodatno vam delodajalec ne sme naložiti dela preko polnega delovnega časa.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kdaj ima starš pravico do dela s krajšim delovnim časom?

Informiran.si - Kdo in kdaj lahko opravlja nadurno delo?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!