Vprašanje:

Ti pripada regres, če si zaposlen preko javnih del, četudi ne delaš eno celo leto?
 

Odgovor:

Da. 

Pravica do dopusta in regresa za letni dopust pripada tudi delavcu, ki ima sklenjeno pogodbo o zaposlitvi zaradi opravljanja javnih del.

V kolikor delavec ni zaposlen celo koledarsko leto, je upravičen do sorazmernega dela regresa, glede na število mesecev zaposlitve v koledarskem letu.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Moram res vrniti že prejeti regres?

Informiran.si - Kako odpoved pogodbe vpliva na izplačan regres in dodeljen dopust?

Informiran.si - Odgovori na najpogostejša vprašanja o regresu

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!