Vprašanje:

Hčerka je bila po krivem obdolženca s strani delodajalca, da je odtujila večjo vsoto denarja. Lahko toži delodajalca?
 
 

Odgovor:

V kolikor je hči v primeru krive ovadbe utrpela nepremoženjsko škodo, bi načeloma, lahko vloži odškodninsko tožbo zoper delodajalca, vendar pa bi morali za konkretno presojo o uspešnosti takšne tožbe morali poznati več informacij.

Vsekakor predlagamo, da poišče ustrezno pravno pomoč.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kdo odgovarja za povzročeno škodo na delovnem mestu?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!