Vprašanje:

Dediče sem izplačal. Sedaj se nočeta odjaviti iz tega naslova. Kaj naj storim?
 

Odgovor:

V kolikor dediča ne bivata na tem naslovu, lahko na upravni enoti sprožite postopek za ugotavljanje dejanskega bivališča. V kolikor na tem naslovu ne prebivata, ju bo upravna enota iz tega naslova odjavila.

V kolikor na tem naslovu bivata, v sklepu o dedovanju pa jima je naloženo, da se v določenem roku izselita, sklep sodišča pa je izvršljiv, lahko vložite izvršbo za izselitev.

e-obrazec - Predlog za izvršbo na podlagi izvršilnega naslova- izpraznitev in izročitev nepremičnine (stanovanja, hiše...)

V kolikor izvršljivega naslova nimate, morate vložiti tožbo za izselitev in za izpraznitev stanovanja pri sodišču splošne pristojnosti.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!