Vprašanje:

Bivša želi prodati hišo, katere polovico sem ji odstopil pri delitvi v notarskem sporazumu. Ustni dogovor je bil, da bo od otrok.
 

Odgovor:

V kolikor je žena edina lastnica nepremičnine,lahko z njo razpolaga kot želi. V kolikor bi želeli, da se nepremičnina ne odtuji, bi to morali vključiti v notarski sporazum o delitvi premoženja. Premoženjska razmerja med zakoncema se morajo namreč urejati v obliki notarskega zapisa.

Predlagamo, da poiščete ustrezno pravno pomoč in preverite kakšne so vaše dejanske možnosti, vendar v tem trenutku ocenjujemo, vsaj na podlagi informacij, ki ste jih podali v vprašanju, ocenjujemo, da boste težko preprečili prodajo.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kako kupiti oz. prodati nepremičnino?

Informiran.si - Ločitev - Kakšni so načini ločitve zakoncev in kakšni so postopki?

Informiran.si - Ločitev - Kakšni so načini ločitve zakoncev in kakšni so postopki?Ločitev - Odgovori na pogosta vprašanja.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!