Vprašanje:

Delitev premoženja ob ločitvi. Prijavljena sva vsak na svojem naslovu. Živimo pri meni doma. Hiša je v lasti mojih staršev.


Odgovor:

V skupno premoženje spada premoženje, ki ga zakonca ustvarita v času zakonske zveze ustvarita z delom.

V skupno premoženje ne spada premoženje, ki ga kateri od zakoncev pridobi kot darilo, podeduje ali ga ima že pred zvezo.

Glede na to, da je hiša v lasti staršev, hiša ni del skupnega premoženja. Kot skupno premoženje bi lahko šteli le Vajine morebitne vložke v obnovo in adaptacijo hiše, s katerimi sta povečala njeno vrednost. 

Vendar pa mi moral mož (če bi to želel), ali Vi, svoj del vložka v hišo oz. povečanja njene vrednosti terjati od lastnika, torej Vaših staršev.

Več lahko preberete v spodnjih člankih:

Informiran.si - Ločitev - Kakšni so načini ločitve zakoncev in kakšni so postopki?

Informiran.si - Ločitev - Odgovori na pogosta vprašanja.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!