Vprašanje:

Sem najemnik poslovnega prostora, ki se bo prodal na javni dražbi. Kaj naj storim, da pogodba ne bo predhodno zaključena?
 

Odgovor:

Glede na to, da imate poslovni prostor v najemu, predvidevamo, da je bila prvotna najemna pogodba z dolžnikom odpovedana, ter sklenjena nova pogodba o najemu za določen čas in za obdobje, ki ni daljše od enega leta, ki ste jo sklenili s stečajnim upraviteljem in ki jo je potrdilo sodišče.

Pri čemer pa predvidevamo, da vaša trenutna najemna pogodba verjetno vsebuje tudi določilo, da najemno razmerje preneha z prodajo in izročitvijo nepremičnine kupcu.

Za konkreten odgovor bi morali preveriti vsebino pogodbe, predlagamo pa, da se obrnete neposredno na stečajnega upravitelja. V kolikor boste želeli podaljšati najemno razmerje, bo potrebno le-to skleniti s kupcem nepremičnine.

e-obrazec - Najemna pogodba za poslovne prostore

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!