Vprašanje:

Brezdomcu, nezaposlenemu bom nudil nastanitev za krajši čas, brezplačno. Ga moram prijaviti na občino ali policijo?
 

Odgovor:

Oseba mora na naslovu bivanja prijaviti svoje bivališče. Ko na naslovu ne bo več bival, oz. se bo preselil, ga bo moral prijaviti na novem naslovu.

Stalno prebivališče je naslov v Republiki Sloveniji, na katerem posameznik stalno prebiva, in je ta naslov središče njegovih življenjskih interesov, kar se presoja na podlagi njegovih družinskih, partnerskih, delovnih, ekonomskih, socialnih in drugih vezi, ki kažejo, da med posameznikom in naslovom, kjer živi, obstajajo tesne in trajne povezave.

Začasno prebivališče je naslov v Republiki Sloveniji, na katerem posameznik začasno prebiva zaradi dela, šolanja, prestajanja kazni ali drugih razlogov, vendar v njem nima namena stalno prebivati.

Bivališče oseba prijavi na upravni enoti, na podlagi vašega pisnega soglasja.

e-obrazec: Soglasje lastnika za prijavo prebivališča druge osebe na njegovi nepremičnini

Glede na to, da predvidevamo, da ima oseba trenutno bivališče prijavljeno na CSD-ju, predlagamo, da se obrnete na ta CSD, kjer boste lahko pridobili več informacij o konkretni zadevi.

Več informacij najdete spodaj:

Vedno Informiran.si - Prijava stalnega / začasnega naslova

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!