Vprašanje:

Lahko zahtevam del premoženja, kar sem vložil v hišo ženinih staršev? Od koga moram to zahtevati?


Odgovor:

Predvidevamo, da se vaše vprašanje nanaša na delitev vajinega skupnega premoženja, kamor bi se kot vajino skupno premoženje (premoženje, ki sta ga v času zveze ustvarila z delom) lahko štela tudi vajina vlaganja v to premoženje.

Ker tu ne gre (uradno) za Vajino premoženje, ampak premoženje moževih staršev, bi morali ob razvezi svoj del vlaganj zahtevati od ženinih staršev, oz. lastnikov premoženja, kateremu sta s svojimi vlaganji povečala vrednost.

Glede delitve in izplačila le-tega se lahko seveda dogovorite, če pa se s povračilom vlaganj lastnika ne strinjata, boste morali vložiti tožbo in povračilo zahtevati preko sodišča.

Več lahko preberete v spodnjih člankih:

Informiran.si - Ločitev - Kakšni so načini ločitve zakoncev in kakšni so postopki?

Informiran.si - Ločitev - Odgovori na pogosta vprašanja.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!