Vprašanje:

Odselila sem se brez vsega. Noče se dogovoriti o deležih na skupnem premoženju. Kaj naj naredim? Potrebujem odvetnika?
 

Odgovor:

Najprej naj opozorimo, da odvetnika, tehnično gledano, ne potrebujete, bi pa vsekakor svetovali, da ga pridobite v kolikor boste smatrali, da potrebujete ustrezno pravno pomoč.

V primeru razveze zakonske zveze na sodišče v Sloveniji, ki je pristojno za območje na katerem biva mož, vložite tožbo za razvezo zakonske zveze. V postopku zahtevate tudi delitev skupnega premoženja.

e-obrazec -  Tožba za razvezo zakonske zveze (ločitev)

V kolikor gre za razpad zunajzakonske zveze, morate vložiti tožbo za ugotovitev in delitev skupnega premoženja.

Več informacij najdete v spodnjih povezavah:

Informiran.si - Ločitev - Kakšni so načini ločitve zakoncev in kakšni so postopki?

Informiran.si - Ločitev - Odgovori na pogosta vprašanja.

Brezplačni e-Priročnik - Kako do razveze zakonske zveze

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!