Vprašanje:

Z darilno pogodbo sem dobila zemljišče, ga gradbeno uredila in postavila hišo. Se lahko darilna pogodba prekine?
 

Odgovor:

Darovalec lahko prekliče darilno pogodbo. Darilna pogodba se lahko prekliče v enem letu od dneva, ko je darovalec izvedel za razlog za preklic.

e-obrazec - Preklic darilne pogodbe

Za preklic darilne pogodbe mora obstajati razlog. To je lahko zaradi stiske, zaradi hude nehvaležnosti ali zaradi pozneje rojenih otrok.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kaj morate vedeti o darilni pogodbi?

Informiran.si - Kaj morate vedeti o darilni pogodbi?

Informiran.si - Kakšen je davek če nekaj dobimo oz. podedujemo?

Pravni e-Priročnik - Kako kupiti, prodati, najeti, oddati nepremičnino

Pravni e-Priročnik - Kako dosežem vpis v zemljiško knjigo

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!