Vprašanje:

Oče mi je leta 96 predal vse dokumente o lasti stanovanja in mi predal stanovanje. Sem edinka. Je dovolj, da sem sedaj lastnica?

Odgovor:

Za konkreten odgovor je potreben pregled vaše dokumentacije in stanja v zemljiški knjigi.

Svojo lastninsko pravico morate vpisati v zemljiško knjigo, za kar potrebujete ustrezno pogodbo, z overjenim zemljiškoknjižnim dovolilom.

e-obrazec - Darilna pogodba za nepremičnino

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kako podariti nepremičnino

Informiran.si - Kaj morate vedeti o darilni pogodbi

Informiran.si - Kako podariti avtomobil ali hišo...?

Informiran.si - Kaj sodi v skupno premoženje zakoncev?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!