Vprašanje:

Imam pravico do premoženja zunajzakonskega partnerja? Nisva na istem naslovu. Skupaj sva 2 leti.
 

Odgovor:

V skupno premoženje partnerjev spada premoženje partnerjev, ki ga partnerja ustvarita v času zveze z delom. Torej v skupno premoženje ne spada premoženje, ki ga imate že pred zvezo ali premoženje, ki ga pridobite kot darilo ali ga podedujete.

Dejstvo, da niste na istem naslovu ne vpliva na vaš zahtevek ali na obstoj zunajzakonske zveze. Skupni naslov je lahko le eden od pokazateljev, da zunajzakonska zveza obstaja, ni pa zahtevan. Pomembno je, da skupnost navzven deluje kot življenjska skupnost zakoncev. Ali zunajzakonska zveza obstaja, se ugotavlja v vsakem primeru posebej.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Razpad zunajzakonske zveze - Kako se deli premoženje, uredi preživljanje otrok,...

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!