Vprašanje:

Dedni delež znaša 1/32. Plačam tudi dolgove in stroške v deležu 1/32 ali velja drugo pravilo?
 

Odgovor:

Dedič odgovarja za zapustnikove dolgove dolgove do višine podedovanega premoženja. V kolikor dedič podeduje dediščino v vrednosti 1.000,00 EUR, odgovarja za do 1.000,00 EUR zapustnikovih dolgov.

Glede plačila stroškov, predvidevamo, da se le-ti nanašajo na plačilo sodne takse in davka na dediščine in darila. Sodna taksa in davek se odmerita glede na vrednost podedovane zapuščine.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kakšen je davek če nekaj dobimo oz. podedujemo?

Informiran.si - Odgovori na pogosta vprašanja o dedovanju.

Pravni e-Priročnik - Najpomembnejše informacije o dedovanju

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!