Vprašanje:

Delodajalec grozi s tožbo, ne pove zakaj. Dala sem izredno odpoved po pravilih. Inšpektor je ugotovil kršitve. Me naj skrbi?


Odgovor:

Na žalost ne moremo podati konkretnega odgovora. V sekakor je, vprimeru izredne odpovedi, dokazno breme na strani stranke, ki izredno odpoveduje pogodbo o zaposlitvi.

V kolikor delodajalec meni, da je bila vaša odpoved, ki ste jo podali, brez razloga, lahko vsekakor poda zoper vas tožbo in zahteva tudi povračilo morebitne škode. Vendar bo njegova tožba, v kolikor je bila vaša odpoved zakonita, neuspešna.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kdaj in kako lahko delavec poda izredno odpoved?

Informiran.si - Kdo odgovarja za povzročeno škodo na delovnem mestu?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!