Vprašanje:

Kaj storiti, ko vidim da lastnik psa ne počisti pasjega iztrebka na pločniku, ki je tik ob moji ograji in živi meji?
 

Odgovor:

Obveznosti lastnikov in skrbnikov psov običajno podrobneje urejajo posamezni občinski odloki. Ti običajno določajo, da mora lastnik ali skrbnik psa z javnih mest sproti odstraniti pasje iztrebke.

Predlagamo, da preverite vsebino občinskih odlokov v svoji občini in po potrebi podate prijavo na svoje mestno redarstvo.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!