Vprašanje:

Kaj točno je to sodno varstvo? Kdaj, zakaj, kako, stroški. Prosim pojasnitev z enostavnimi besedami, za največje laike.

 

Odgovor:

Zahteva za sodno varstvo je povedano preprosto "ugovor" zoper prekršek.

Vložite jo lahko kadar se v postopku o prekršku izda v hitrem postopku odločba o prekršku ali plačilni nalog. Zahteve za sodno varstvo se ne more vložiti, kadar se postopek o prekršku začne zaradi kršitve predpisov o ustavljanju in parkiranju vozil v cestnem prometu.

e-obrazcec - Zahteva za sodno varstvo zoper plačilni nalog uradne osebe prekrškovnega organa

e-obrazcec - Zahteva za sodno varstvo zoper odločbo prekrškovnega organa

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Dobil sem kazen za prekršek. Kaj lahko storim?

Informiran.si -  Kako ugovarjati zoper odločbo oz. plačilni nalog prekrškovnega organa.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!