Vprašanje:

Mi lahko bivši kar sam odjavi stalno prebivališče, brez mojega strinjanja? Začasno prebivališče imam prijavljeno pri starših.

Odgovor:

Kot določa Zakon o prijavi prebivališča, ste dolžni stalno bivališče prijaviti v 8. dneh od priselitve na naslov stalnega bivanja.

Bivši vas iz naslova ne more odjaviti, lahko pa na upravni enoti sproži postopek ugotavljanja dejanskega bivališča. V kolikor bi upravna enota ugotovila, da dejansko stalno bivate na drugem naslovu, vas bo odjavila iz trenutnega naslova in prijavila stalno bivališče na naslovu, kjer dejansko stalno bivate.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!