Vprašanje:

Je po končanem osebnem stečaju sploh možno priti do financ?
 

Odgovor:

Predvidevamo, da vas zanima možnost pridobitve kredita po končanem osebnem stečaju.

Odobritev kredita stranki, je v velikem delu na strani kreditodajalca, torej banke, ki je v nekaterih delih omejena z zakonodajo, pretežno pa gre za pravila in poslovno politiko banke, ali stranki kredit odobri ali ne.

Pri tem so v večini primerov stranke, ki so bile v osebnem stečaju, z vidika bank preveč tvegane in zato kredita ne bodo odobrile. Podatki o osebnem stečaju posameznika se v sistemu Sisbon, ki ga banke uporabljajo za pridobivanje podatkov fizičnih oseb o njihovem finančnem stanju, hranijo 4 leta po pravnomočnosti sklepa o končanju postopka osebnega stečaja.

V tem času tako težko pričakujete pridobitev kredita. Predlagamo pa da kljub temu svoje možnosti preverite pri vseh možnih bankah.

ZVeč informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Odgovori na najbolj pogosto zastavljena vprašanja o osebnem stečaju.

Informiran.si - Osebni stečaj - Kako ga pričeti z minimalnimi stroški?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!