Vprašanje:

Oddala sem vlogo za osebni stečaj. Ne vem, če sem prijavila vse terjatve. Se tiste, ki jih nisem prijavila odpišejo?
 

Odgovor:

V predlog za osebni stečaj je potrebno navesti dolgove dolžnika, pri čemer ni nujno, da navedete vse dolgove. Pomembno je, da navedete dolgove, v višini, na podlagi katere izpolnjujete vsaj minimalne zakonske pogoje za obstoj prezadolženosti oz. nelikvidnosti.

e-obrazec - Predlog za osebni stečaj in odpust obveznosti

e-obrazec - Poročilo o stanju premoženja in izjava o morebitnih ovirah za odpust obveznosti

Upniki morajo nato v roku 3. mesecev po objavi oklica o začetku osebnega stečaja (oz. najkasneje do končne razdelitve), sami prijavite svoje terjatve v osebni stečaj. 

e-obrazec - Prijava terjatev v osebnem stečaju

Odpust obveznosti vpliva na vse terjatve, prijavljene in neprijavljene, ki so nastale pred začetkom osebnega stečaja in ki niso zakonsko izvzete iz odpusta.

Več informacij boste našli spodaj:

Informiran.si - Kdaj lahko upnik ugovarja zoper odpust dolgov?

Informiran.si - Odgovori na najbolj pogosto zastavljena vprašanja o osebnem stečaju.

Informiran.si - Kaj spada in kaj ne spada v stečajno maso v osebnem stečaju?

Informiran.si - Osebni stečaj - Kako ga pričeti z minimalnimi stroški?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!