Vprašanje:

Kdo določi vrednost podedovanega kmetijskega zemljišča, ko prodam? Bilo tudi stanovanje, trije dediči. V sklepu o dedovanju je navedena le  skupna cena.

Odgovor:

Vrednost zapuščine se oceni v zapuščinskem postopku. Če je potrebno tudi s pomočjo cenilca.

V vlogi za odmero davka od kapitala ob prodaji, boste navedli vrednost ob pridobitvi, pri čemer nevedete sorazmerni del. V kolikor bo FURS ugotovil, da navedena vrednost ne odraža dejanske vrednosti, bo sam določil vrednost za namen odmere davka.

Če se z vrednostjo ne boste strinjali, boste imeli možnost pritožbe, prri čemer boste morali pridobit lastno cenitev.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!