Vprašanje:

Lahko najemnik prijavi, brez vednosti lastnika, stanovanja prebivališče za stalno?
 

Odgovor:

Najemnik je dolžan, po 5. členu Zakona o prijavi prebivališča, na  upravni enoti prijaviti stalno prebivališče v osmih dneh od dneva naselitve na naslov, kjer stalno prebiva. Torej je bil dolžan sam, po preselitvi, prijaviti nov naslov stalnega bivališča.

V kolikor je to nepremičnina, ki jo ima v najemu, to stori in je dolžan storiti, na podlagi najemne pogodbe. 

e-obrazec - Najemna pogodba za stanovanje ali hišo

Dodatnega soglasja lastnik nepremičnine za prijavo bivališča, najemnik ne potrebuje.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!