Vprašanje:

Pot mimo soseda uporabljamo 30 let. Ni vpisana v ZK, imam pa sodni dokument. Se služnost prenese na novega lastnika?
 

Odgovor:

Za konkretni dokument bi morali preveriti konkretno dokumentacijo, predvidevamo pa, da služnost ni omejena na konkretne osebe (neprava stvarna služnost) in da se nanaša na vsakokratne lastnike nepremičnin, torej tudi na novega lastnika.

V vsakem primeru pa bi bilo potrebno preveriti možnosti priposestvovanja služnosti in morebitne ustanovitve nujne poti. 

Kot omenjeno, pa bi za konkretni dokument morali preveriti konkretno dokumentacijo.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kdaj se šteje, da je pot po sosedovi parceli priposestvovana?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!