Vprašanje:

Brat narkoman živi (od rojstva) v moji hiši. V hišo pripeljal punco narkomanko. Nočeta iz hiše. Kako naj njo spravim ven?
 

Odgovor:

Kot lastnik nepremičnine lahko zahtevate izselitev (s tožbo in kasneje tudi z izvršbo) na podlagi 111. člena Stanovanjskega zakona, ker uporabljata stanovanje brez pravnega naslova, ali s stvarnopravnim vrnitvenim zahtevkom na podlagi 92. člena Stvarnopravnega zakonika.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!