Vprašanje:

Sem lastnik stanovanja v katerem prebiva hčerka z otroci. Ali lahko z njo sklenem najemno pogodbo z najemnino 1 EUR/mesec.


Odgovor:

Lahko.

Podpisati morate najemno pogodbo (e-obrazec: Najemna pogodba za stanovanje ali hišo), v kateri navedete višino najemnine 1 EUR.

Pogodbo nato prijavite GURS-u, na posebnem obrazcu.

Prav tako pa morate prijaviti davek od oddajanja premoženja v najem.

Več informacij o tem boste našli na spodnjih povezavah:

Informiran.si - Na kaj paziti pri najemu oz. oddaji stanovanja?

Informiran.si - Kako so po novem obdavčene najemne, avtorske in podjemne pogodbe?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!