Vprašanje:

Oseba je dolžna denar. Rok za vračilo je 18 mesecev. Ne želi vrniti.
 

Odgovor:

V kolikor želite izterjati posojen denar, morate v prvem koraku (predvidevamo, dane razpolagate z izvršilnim naslovom, na podlagi katerega bi lahko takoj vložili izvršbo) na pristojno sodišče vložiti ustrezno tožbo za vračilo posojila, kjer boste morali dokazati svojo terjatev. 

V primeru uspešne tožbe, bo pravnomočna sodba sodišča izvršilni naslov, na podlagi katere boste v nadaljevanju lahko sprožili izvršilni postopek.

e-obrazec - Tožba za vračilo posojila

e-obrazci - Predlogi za izvršbo

Več informacij boste našli spodaj:

Informiran.si - Kako izterjati neplačnike in kakšen je postopek izvršbe?

Informiran.si - Odgovori na pogosta vprašanja v povezavi z izvršbo.

Informiran.si - Nekaj koristnih nasvetov za upnike v postopku izvršbe

Informiran.si - Katere so glavne spremembe, ki jih prinaša novela Zakona o izvršbi in zavarovanju?

Informiran.si - Katere so glavne spremembe, ki jih prinaša novela Zakona o izvršbi in zavarovanju ZIZ-L?

Informiran.si - Kdaj zastara dolg (račun, položnica,...)?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!