Vprašanje:

Banka odobri limit, čeprav sem imel teden dni nazaj aktivno izvršbo v vrednosti 138€?

Odgovor:

Odobritev limita je stvar posamezne banke. Predlagamo, da glede tega kontaktirate svojo trenutno banko, ali (v primeru negativnega odgovora) katero od konkurenčnih bank.

Banka tovrstne storitve potrošniku odobri na podlagi svojih pogojev in politike poslovanja.

Pri tem se v veliki meri opirajo na podlagi Sisbon-a, kjer je zabeležena finančna zgodovina oseb. Čas hranjenja podatkov v Sisbonu je 4 leta po prenehanju obveznosti, ki izhajajo iz kreditnega posla oziroma končanju postopka davčne, upravne ali sodne izvršbe.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!