Vprašanje:

Imam za oddati eno sobo. Vzela bi podnajemnika, bojim se, da ima opravka z rubežniki. Kako je s tem?

Odgovor:

Vsekakor predlagamo, da opravite popis premoženja v celotni nepremičnini in seznam in invetarij vključite v najemno pogodbo.

e-obrazec - Najemna pogodba za stanovanje ali hišo

V primeru rubeža se bo namereč rubež opravil na celotni nepremičnini. Za premoženje, ki se nahaja na naslovu dolžnika se smatra, da ga ima dolžnik v posesti in je tako v njegovi lasti, dokler se ne izkaže za nasprotno.

V primeru rubeža izvršitelju predložite dokaze o lastništvu. V kolikor bo kljub temu zarubljeno vaše premoženje, imate možnost vložiti ugovor tretjega in sodišču dokazati, da je zarubljeno premoženje vaše in ne najemnikovo.

e-obrazec - Ugovor tretjega zoper sklep o izvršbi

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Na kaj paziti pri najemu oz. oddaji stanovanja?

Informiran.si - Odgovori na pogosta vprašanja v povezavi z izvršbo.

Informiran.si - Kako podati ugovor zoper sklep o izvršbi?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!