Vprašanje:

Mož po razvezi se noče odjaviti stalnega naslova, čeprav se je odselil. Se lahko vrne nazaj? Mora plačati stroške?
 

Odgovor:

Oseba je dolžna na upravni enoti, v 8. dneh od priselitve, prijaviti stalno bivališče, na katerem biva.

V vašem primeru predlagamo, da na upravni enoti začnete postopek za ugotavljanje dejanskega prebivališča. Upravna enota bo v postopku poskušala ugotoviti njegov dejanski naslov bivanja in na tem naslovu prijavila njegovo stalno bivališče.

V kolikor bo ugotovila, da na trenutnem naslovu ne biva, ne bo pa ugotovila dejanskega naslova, bo prijavila naslov stalnega bivališča, na naslovu občine, v kateri biva.

Glede ostalih odgovorov, pa bi potrebovali več konkretnejših podatkov.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!